Manchester City vinner hörnmatchen

Speltips: Manchester City -0,5 Hörnor
Odds: 1.90
5 enheter

Det är ett pressat Manchester City som tar emot Barcelona i kvällens Champions League.
Med enbart fyra inspelade poäng och med ett Borussia Mönchegladbach flåsande i nacken på tre poäng så får engelsmännen inte förlora här.

Barcelona har vunnit alla sina tre inledande matcher och kan genom en seger här redan säkra gruppsegern. Men de kommer till denna match med en besvärande skadesituation, framförallt defensivt. Jordi Alba, Javier Macherano, Andrés Iniesta, Aleix Vidal och en avstängd Jeremy Mathieu är tunga namn.

Citys skadesituation är desto mer ljusare med en Kevin De Brunye och Bacary Sagna tillbaka i startelvan. Enda självklara avbräcken är avstängde Claudio Bravo och skadade Fabian Delph.

4-0 blev det i förra mötet, ett resultat som inte riktigt speglade matchbilden. Manchester City orsakade stora problem för Barca med en hög press och hade katalanerna i lite av en brygga innan Lionel Messi gjorde 1-0. 
Det var sen när Bravo blev utvisad som som skeppet sjönk och Barca kunde göra lite som de ville på plan.

Jag förväntar mig en liknande matchbild även ikväll med kanske ett ännu mer vågat och intensivare presspel från hemmalagets sida. Pep Guardiola kommer nog vilja ta kommandot direkt och äga bollinnehavet från start och med Iniesta borta på mittfältet så kommer nog Barca fokusera på ett mer rakare spel.
Manchester City ser ut att även slopa trebackslinjen och istället köra med två ytterbackar i denna match och det betyder mer spel på kanterna och mer chans för hörnor.

På hemmaplan är det ett starkt hörnlag och snittar 7,4 hörnor samtidigt som Barca snittar 4,0 stycken på bortaplan. I förra mötet vann dessutom City hörnmatchen med 4-3. 
Barcelona är i det stora hela ett dåligt ”hörnlag” då de fokuserar sitt anfallspel centralt i banan.

Med vetskapen om att de inte får förlora här och att jag ser det som en stor chans att Barca målar så kommer den här matchen leva i 90 minuter och de kan på sätt inte lägga sig lågt och spela på resultat.

Spelar därmed Manchester City -0,5 hörnor till 1.90x pengarna på Bet365.

Manchester City YBS

(4-2-3-1)

skadad-ikon Fabian Delph
osäker-spel Pablo Zabaleta
avstängd Claudio Bravo

FC_Barcelona_(crest).svg

(4-3-3)

skadad-ikon Gerard Piquényckelspelare
skadad-ikon Jordi Alba
skadad-ikon Aleix Vidal
skadad-ikon Andrés Iniestanyckelspelare
avstängd Jeremy Mathieu