Tottenham – Arsenal

Speltips: Över 2,5 mål

Odds: 1,85

5 enheter

Lördagen inleds med ett hyperintressant North London Derby mellan Tottenham och Arsenal, som båda jagar serieledande Leicester i toppen av Premier League.

Tottenham förlorade tidigare i veckan med 1-0 borta mot West Ham, men jag väljer att inte lägga allt för stor vikt vid den förlusten då det inte är första gången den här säsongen som West Ham ställer till med problem för ett topplag. Nu får man troligtvis tillbaka viktige Moussa Dembele, som har varit skadad, vilket är ett stort plus.

Hos Arsenal, som förlorade med 1-2 hemma mot Swansea senast, är skadeläget däremot desto värre. Gästerna får nämligen klara sig utan målvakten Petr Cech, vilket är ett blytungt avbräck. Dessutom saknas mittbacken Laurent Koscielny – även han en defensiv nyckelspelare.

Jag tror på en underhållande tillställning i och med att båda lagen behöver gå för tre poäng för att inte tappa mark till Leicester. Det är dessutom två offensivt starka lag vi har att göra med. Ytterligare en faktor som talar för att vi kan komma att få se en hel del mål är det faktum att Arsenal, som sagt, saknar sina två viktigaste defensiva kuggar. Jag väljer därför att spela Över 2,5 mål till oddset 1,85.

tottenham logo ybs

(4-2-3-1)

skadad-ikon Jan Vertonghen
skadad-ikon Clinton N’Jie
osäker-spel Moussa Dembele nyckelspelare

Arsenal

(4-2-3-1)

skadad-ikon Laurent Koscielny nyckelspelare
skadad-ikon Petr Cech nyckelspelare
skadad-ikon Alex Oxlade-Chamberlain
skadad-ikon Mikel Arteta
skadad-ikon Tomas Rosicky
skadad-ikon Santi Cazorla
skadad-ikon Jack Wilshere