Athletic Bilbao-Sevilla

Speltips: Athletic Bilbao
Odds: 2.20
4 enheter

Hemmastarka och framförallt formstarka Athletic Bilbao tar emot Sevilla på San Mames ikväll och jag tror på hemmalaget.

Efter en trubbig start på säsongen så har Bilbao tagit tre raka segrar i ligan. Formkurvan spikar helt klart uppåt och de har inför matchen nästintill en skadefri trupp. De enda riktiga avbräcket är backen Eneko Boveda och att Oscar De Marcos är osäker för spel ikväll.
På hemmaplan vet alla hur starka baskerna är, här finns det inga lätta poäng och ta. Med sina galna fans i ryggen så spelar de alltid en intensiv fotboll fram till matchminut 90. 
Deras vapen offensivt med Raul Garcia,Aritz Aduriz, Iker Muniain och Inaki Williams är kvalité och samtliga kan tänkas starta ikväll.

Sevilla är trots allt fortfarande obesegrade i ligan men det har ett uselt bortafacit. De har faktiskt inte vunnit en bortamatch i La Liga på hela 480 dagar. De spelar sällan en dålig match på hemmagräs men när de väl kommer utanför Ramon Sanchez Pizjuan så låser det sig helt.

På deras skadefront så har de båda mittbackarna Adil Rami och Daniel Carrico samt anfallaren Wistam Ben Yedder otillgängliga för spel.

Kan även nämna för dem som gillar statistik att på de sex senaste hemmamatcherna mot Sevilla så har Bilbao sex raka segrar.

Sammanfattningsvis ser jag inte att Sevilla kommer skrämma iväg sitt bortaspöke denna match heller och speciellt inte på San Mames. 
Jag spelar rak seger för Athletic Bilbao till 2.20x pengarna på Bet365. Spelstopp 18.30.

athletic club logo ybs

(4-2-3-1)

skadad-ikon Bóvedanyckelspelare
skadad-ikon Ager Aketxe
osäker-spel Oscar De Marcos

sevilla logo ybs

(4-4-1-1)

skadad-ikon Adil Raminyckelspelare
skadad-ikon Ganso
skadad-ikon Wissam Ben Yedder
skadad-ikon Daniel Carrico
skadad-ikon David Soria
skadad-ikon Benoit Tremoulinas
skadad-ikon Michael Krohn-Dehli