Athletic Club – Sevilla

Speltips: Över 2,5 mål

Odds: 2,05

4 enheter

Visst är kvällens stora match utan tvekan Borussia Dortmund mot Liverpool, men i skuggan av den så ser jag mycket fram emot Athletic Club-Sevilla – en mycket intressant match på förhand mellan två offensivt spelande och skickliga lag. Jag tror att vi kan förvänta oss en målrik tillställning då båda lagen som sagt tycker om att gå framåt och dessutom gör det väldigt bra. Hos Athletic Club hittar vi Aritz Aduriz, som har öst in mål den här säsongen i såväl ligaspelet som Europa League.

Sevilla, i sin tur, är inte mycket sämre med sylvasse målskytten Kevin Gameiro i spetsen.

Raul Garcia saknas förvisso hos hemmalaget och det är ett offensivt avbräck. Noterbart i övrigt, och något som talar för att vi kan komma att få se mål, är att Athletic Clubs viktigaste mittback Aymeric Laporte är out – ett klart defensivt avbräck. Positivt är att vindsnabbe Inaki Williams fick göra ett inhopp senast mot Granada och väntas starta ikväll – ett offensivt plus. Värt att nämna är också att båda lagen fortsätter att ge sina reservmålvakter chansen i Europa League.

Jag tror på en underhållande tillställning ikväll och tycker att det finns flera faktorer som talar för mål. Jag spelar därför Över 2,5 mål till oddset

athletic club logo ybs

(4-2-3-1)

skadad-ikon Aymeric Laporte nyckelspelare
skadad-ikon Sabin Merino
skadad-ikon Ibai
red-card Raul Garcia nyckelspelare

sevilla logo ybs

(4-2-3-1)

skadad-ikon Nicolas Pareja
skadad-ikon Daniel Carrico
skadad-ikon Marco Andreolli