Atlético går på knock i första halvlek?

SPELTIPS: Atlético leder i paus.

ODDS: 1.80.

4 ENHETER.

Efter 0-0 i mötet i Eindhoven stundar en vidöppen tillika ytterst spännande returmatch på Vicente Calderón i kväll.

Atlético Madrid bär givetvis ett tungt favoritskap men har en klurig uppgift framför sig. Ett mål i baken och förutsättningarna ändras drastiskt – därför spekulerar jag i att Diego Simeone kommer ge direktiv om att gå på knock i första halvlek.

Dessutom har Atleti två väldigt starka 3-0-segrar hemma på Calderón i bagaget som man har på näthinnan när man kliver in till det här mötet.

Det vittnar om att anfallsspelet till slut är på gång efter en del bekymmer. Framför allt är också storstjärnan Antoine Griezmann i lysande form och fransmannen har nätat i fyra matcher i följd.

Till oddset 1.80 tycker jag det är klart spelvärt att lägga in en slant på att Atlético går till pausvila med en ledning i ryggsäcken. Laget har en av Europas bästa försvar och en ofantligt underskattad målvakt i Jan Oblak som hållit nollan i 19 av 29 ligamatcher och totalt bara släppt tolv bollar förbi sig. Även i CL-spelet har Atletis försvarsspel imponerat då laget bara släppt in tre mål på sju fighter.

Kopplat till deras framåtgående offensiv lett av Griezmann så kommer Atlético vilja bära med sig en ledning till halvtidsvilan för att stänga mötet i den andra akten.

Det är min starka gissning.

Atletico Madrid Logo YBS

(4-4-2)

skadad-ikon Stefan Savic
skadad-ikon Tiago

PSV Logo YBS

(4-3-3)

red-card Gaston Pereiro
skadad-ikon Simon Poulsen