Augsburg mot Schalke 04

SPELTIPS: SCHALKE VINNER

ODDS: 2,40

4 ENHETER

Ett kärt återseende när Augsburg tar emot Schalke på WWK Arena.

I somras lämnade den älskade tränaren Markus Weinzierl Augsburg för sin nya klubb Schalke. Det blev fyra framgångsrika år för Weinzierl i FCA – bland annat tog han Augsburg till Europaspel, något ingen hade klarat av innan i klubbens historia.

Nu leder Dirk Schuster den bayerska klubben. Schuster som efter sina framgångar med fjolårets överraskningslag, Darmstadt, hoppas på nya höjder med Augsburg.

Augsburg har inlett säsongen med en oavgjord, två vinster och tre förluster. Senast blev det förlust mot nykomlingen RB Leipzig.

Weinzierl har som bekant inte haft den bästa starten i Schalke – det inledande fem Bundesligamatcherna slutade i förlust, något som många blev förvånade över då förväntningarna var att Schalke skulle utmana om en Champions League-plats.

Potentialen och kvaliteten finns dock i Schalke, med bland annat de tyska U21-stjärnorna Max Meyer, Leon Goretzka, den rutinerade kaptenen och landslagsbacken Benedikt Höwedes och nyförvärvet Embolo har S04 en stark grund att stå på.

Men Schalke fick inte till det i början, såg ut som att spelarna inte riktigt visste hur man skulle agera i flertal situationer.

Slutligen lossnade det i den senaste Bundesligamatchen – 4:0 mot Champions League-laget Borussia Mönchengladbach. Allt satt som det skulle, aggressiviteten, det kompakta försvarsspelet och effektiviteten framför mål.

Schalke reser nu till Augsburg med en blodad tand. Weinzierl kommer också motivera sina killar till det maximala för att kunna lämna sin gamla hemmaplan med tre poäng.

Jag tror att förra matchen var startskottet för en stark höst utav Schalke – maskineriet är i rulllning nu och det blir svårt att stoppa ”die Königsblauen”. Mitt spel blir därför att Schalke vinner för oddset 2,40 hos Unibet.

augsburg-logo-ybs

(4-2-3-1)

skadad-ikon Takashi Usami

skadad-ikon Raúl Bobadilla

skadad-ikon Caiuby

skadad-ikon Tim Rieder

schalke logo ybs

(4-2-3-1)

skadad-ikon Coke

skadad-ikon Uchida

osäker-spel Huntelaar