Barcelona- Manchester City

Speltips: Barcelona & båda lagen gör mål
Odds: 2.50
5 enheter

FC Barcelona mot Manchester City. Lionel Messi mot Sergio Aguero. Luis Enrique mot Pep Guardiola. Alla ingredienser finns för att detta ska kunna bli en match utöver det vanliga. 
Kommer det bli det då? Vågar Pep slå tillbaka med tiki takan mot självaste moderskeppet?

Gör han det så är det bara och spänna fast säkerhetsbältet. För den offensiva kvalitén Man City har visat upp hittills denna säsong har varit en fröjd och se. Raheem Sterling och Nolito har dansat sig fram på varsin kant, Kevin De Bruyne har smekt fram passningar till en klinisk Sergio Aguero och Gundogan har smällt iväg crossbollar som landat på läppen på löpande ytterbackar.

Men i hans bakhuvud har han nog i högsta grad kvar minnena från första gången när han kom tillbaka till Camp Nou 2015, då i egenskap av tränare för Bayern München.
Den gången ställde han upp med ett högt pressande lag och höll spanjorerna i schack i 2/3 av matchen innan Messi klev fram och avgjorde med sin magi. 3-0 slutade det och Peps hemkomst blev helt enkelt inte som han tänkt sig.

Frågan är nu som sagt om han kommer göra ett nytt försök med samma taktik? Han spelar ju bara en sorts fotboll och brukar inte anpassa sitt spel efter motståndaren. Men nu när de ställs mot världshistoriens bästa anfallstrio så har han nog en viss eftertänksamhet. 
Men i och med att de kryssade mot Celtic i förra gruppspelsmatchen så har de heller inte råd att förlora här om de vill kriga om förstaplatsen i gruppen.

Barcelona har haft stora problem i försvaret inledningsvis av säsongen. För det mesta släpps baklängesmålen in på bortagräs men Man City som jag förväntar kommer vilja ha mycket boll, kommer skapa sin andel med målchanser. Dessutom saknas både Sergi Roberto och Jordi Alba på varsin ytterbacksplats hos de rödblåa.

Men varför jag ser att Barcelona kommer vinna den här matchen, stavas trots allt Lionel Messi. Han blev inbytt i andra halvlek i helgens ligamatch efter drygt en månads skadefrånvaro och gjorde mål direkt i 4-0 vinsten.

Med honom på planen så visar Barca upp ett helt annat självförtroende i sitt spel och med hemmaplansfördelen så kommer de enligt mig väga tyngst i detta möte.

Summa summarum så tror jag på en match där vi kommer få se en del mål men att hemmalagets anfallstrio kommer vara den avgörande faktorn och därmed spelar jag att Barcelona kommer vinna och att båda lagen gör mål till 2.50x pengarna.

FC_Barcelona_(crest).svg

(3-4-3)

skadad-ikon Jordi Alba
skadad-ikon Sergio Roberto

Manchester City YBS

(4-2-3-1)

skadad-ikon Bacary Sagna
skadad-ikon Fabian Delph
skadad-ikon Yaya Toure