Borussia Dortmund – Mainz 05

Speltips: X eller 2

Odds: 3.10

Enheter: 4

På söndagen spelas en riktig toppmatch mellan tabelltvåan Dortmund och uppstickaren Mainz på Westfalenstadion. Det blir ett kärt återseende för Dortmunds tränare Thomas Tuchel som tidigare var i Mainz och som också var den som gjorde att klubben värvade sin nuvarande tränare i Martin Schmidt.

Dortmund kommer till spel efter en tuff Europa League-match mot Tottenham och man har ett returmöte som väntar på torsdag.

Dortmund kommer att rotera och det är tveksamt om vi får se alla stjärnor från start i den svartgula tröjan. Dessutom har Dortmund höga ambitioner om att nå långt i Europa League och kanske vinna titeln så därför kommer huvudena att vara där.

På andra sidan har vi ett Mainz som fortsätter att imponera. Man har redan besegrat Bayern på bortaplan under våren och Mainz är ett lag som är otroligt jobbigt att möta. De har en tydlig spelidé och är fysiskt tunga att möta, något som kommer att passa väl mot Dortmund i helgen.

Därför har jag svårt att se att Mainz ska förlora matchen i helgen. Det slutar antingen oavgjort eller med seger till bortalaget och till oddset 3.10 känns det klart gångbart!

dortmund

(4-3-3)

2000px-FSV_Mainz_05_Logo.svg

(4-2-3-1)

red-card Giulio Donati