Burnley – Watford

Speltips: Watford -0.25
Odds: 2,150
5 enheter

Måndagsmatch i Premier League och nykomlingen Burnley ställs mot ett Watford i bra form.

Burnley har inte alls tagit det där steget som det kändes att man hade i sig efter 2-0 vinsten mot Liverpool. Det sena kvitteringsmålet man släppte in mot Hull verkar ha satt sina spår. Senast förlorade man med hela 3-0 mot Leicester.

Faktum är att man endast gjort tre mål hittills i ligan och två av dem kom alltså i matchen mot Pool. Andre Gray är den stora målskytten i laget men han har inte riktigt fått det att lossna. Nu är han dessutom avstängd i fyra matcher efter ett antal olämpliga tweets. Det gör att man i nuläget endast har Sam Vokes och Patrick Bamford tillgängliga då Ashley Barnes fortfarande är skadad.

Watford har haft en riktigt stark öppning på säsongen och det med ett ganska tufft spelschema. Man har redan mött Chelsea, Arsenal och Manchester United där man dessutom besegrade de sistnämnda klart i senaste matchen. Man lyckades även vända ett 0-2 underläge till seger 4-2 mot usla West Ham i omgången innan.

Watford har tidigare varit ett ganska tight lag men med Mazzarris intåg har det blivit ordentlig fart på offensiven, med den minst sagt oväntade skyttekungen Etienne Capoue i topp. Den fruktade anfallsduon från i fjol, Troy Deeney och Odion Ighalo, har inte riktigt kommit igång även om man alltid är farliga. Här har man sparkapital även i spelare som Isaac Success och Chelsea-lånet Kenedy.

Lägg därtill att man fått in duktiga offensiva spelare i Roberto Pereyra och Camilo Zuniga. Den senare avgjorde senast mot Manchester United och lär få starta här i José Holebas frånvaro. En annan som är skadad är nye Daryl Janmaat, vilket är ett större avbräck. Högerbacken kommer förmodligen ersättas med den betydligt mer offensiva Nordin Amrabat.

Watford är inne i ett fint momentum nu och Burnley känns helt under isen. Visst är man normalt sett starka hemma men det har inte riktigt visat sig hålla i Premier League hittills. Problemet med målskyttet skapar stora problem för laget och förutsättningarna är som sagt ännu sämre inför denna match. Jag tror ett avslappnat Watford manövrerar ut Burnley här som kan bli lite för ivriga framför hemmafansen och spelar Asian Handicap -0.25. Enda risken här i mina ögon är krysset, ett resultat som slagit in i deras fyra senaste möten inbördes.

Burnley logo YBS

(4-5-1)

avstängd Andre Gray

skadad-ikon Ashley Barnes

1424202515_fc-watford

(3-5-2)

skadad-ikon Jerome Sinclair

skadad-ikon Darryl Janmaat

skadad-ikon Stefano Okaka

osäker-spel José Holebas

osäker-spelYounes Kaboul