City förlorar inte på Anfield

Speltips: Manchester City 0 & +0.5

Odds: 1,71

Enheter: 5

Tre dagar efter finalen i Capital One Cup på Wembley, när Manchester City triumferade efter straffläggning, möts lagen på nytt – denna gång på Anfield.

Manchester City var det bättre laget i finalen och radade upp chanser som Simon Mignolet tvingades rädda gång efter annan. Och stod inte belgaren i vägen så brände City-spelarna – med Raheem Sterling i spetsen – de fina lägena.

Liverpool fortsätter att dras med skadebesvär, särskilt i de defensiva leden, sedan Mamadou Sakho linkade av i finalen. Även Lucas Leiva, som ryckt ut som mittback mot slutet, är otillgänglig för spel här.

Citys försvar, å andra sidan, har börjat se mer bekväm ut sedan Vincent Kompany återvände från skada. Nicolas Otamendi är en fin försvarsspelare, men han tenderar ofta att se vilsen ut utan kapten Kompany bredvid sig.

Yaya Touré dras med skadebesvär och är osäker till spel, vilket kan medföra en lite omorganisation på Manuel Pellegrinis mittfält där Fernandinho, som spelade till höger mot både Dynamo Kiev och Liverpool, tar steget in centralt och Jesus Navas kliver in i kantrollen, där han lär kunna ställa till med stora besvär för Liverpools taktiskt odisciplinerade vänsterback Alberto Moreno. En Yaya Touré i god form är en matchvinnare och kommer alltid saknas, men den kraftfulle ivorianens alibimatcher har blivit allt mer frekvent förekommande de senaste åren, och en defensiv mittfältsduo med Fernando och Fernandinho är bättre defensivt balanserad, vilket kan passa väl på bortaplan.

Hur som helst håller jag Manchester City betydligt högre än Liverpool och jag tycker City visade i söndagens final att de är ett lag med en högre kapacitet. Med tanke på Leicester och Arsenals poängtapp mot slutet lär City dessutom vara högmotiverat för att ta igen viktiga poäng i titelstriden. Jag tror inte Manchester City förlorar den här matchen.

Liverpool logo

(4-3-3)

skadad-ikon Gomez, Ings, Skrtel, Rossiter, Sakho, Stewart, Leiva

Manchester City YBS

(4-2-3-1)

skadad-ikon Nasri, De Bruyne, Delph