Nykomlingsmöte i Premier League

SPELTIPS: BURNLEY DNB
ODDS: 1,80
5 ENHETER

Nykomlingsmöte i Premier League där Burnley efter tre omgångar huserar på en trettondeplats i tabellen medan Hull överraskande ligger femma.

Hemmalaget har gjort en helt okej säsongsinledning där man släppte in ett sent mål i premiären mot Swansea. Därefter lyckades man både vinna och hålla nollan i en välförtjänt vinst mot Liverpool innan man blev överkörda av Chelsea på bortaplan.

Burnley vann som bekant Championship ifjol och är ett hårt arbetande lag i sin 4-4-2 uppställning. Hemma på Turf Moor är man starka (tredje bäst i Championship) och Hull känner man bra sedan tidigare. Förstärkte sent med Chelsea-ägda anfallaren Patrick Bamford på lån, samt irländska landslagsmannen Jeff Hendrick för en klubbrekordsumma. Den förstnämnda kan bli nyttig då en eventuell avstängning för ett par olämpliga tweets hotar anfallsstjärnan André Gray. Jeff Hendrick är en duktig spelare som kommer vara startman för Burnley och mycket talar för att han får chansen redan här, då mittfältskollegan Dean Marney är tveksam till spel.

Hull har imponerat så här långt, speciellt med tanke på förutsättningarna inför premiären. Då besegrade man regerande mästarna Leicester, följde upp med en bortavinst mot Swansea och senast krävdes det stopptidsminuter innan Marcus Rashford kunde avgöra till Manchester Uniteds fördel.

Trots den fina starten har Hull fortfarande skadeproblem. Förstemålvakt Allan McGregor och lagkapten Michael Dawson är borta en längre tid och laget har ännu inte tillsatt en manager utan rattas av assisterande tränare Mike Phelan. Har visserligen plockat in Ryan Mason som återförenas med Tom Huddlestone och Jake Livermore. Läge för debut här?

Känslan är att problemen snart kommer bubbla upp till ytan och är det några matcher Burnley måste vinna för att hålla sig kvar är det dessa, det har man lärt sig sen sejouren för två år sedan. Nu har man redan mött både Liverpool och Chelsea och kommer med pigga ben efter ett landslagsuppehåll. Samtidigt kan Hull vara rätt nöjda med sina sex inspelade poäng hittills.

Jag tror på en tight match som hemmastarka Burnley har god chans att vinna. Oddset 2,40 på raka ettan lockar, men säkrar lite med tanke på kryssrisken och spelar Asian Handicap -0.25 (halv förlust vid kryss) till 2,075 hos bet365.

Uppdatering: Då priserna på Burnley har gått upp, vilket jag tror endast beror på Hulls ligaplacering, väljer jag att spela draw no bet till fina 1,80 istället. Detta pga kryssrisken som jag nämnt tidigare.

Burnley logo YBS

(4-4-2)

osäker-spel Dean Marney

skadad-ikon Ashley Barnes

hull_city_logo-vector

(4-3-3)

skadad-ikon Greg Luer

skadad-ikon Brian Lenihan

skadad-ikon Allan McGregor nyckelspelare

skadad-ikon Moses Odubajo nyckelspelare

skadad-ikon Alex Bruce

skadad-ikon Michael Dawson nyckelspelare

osäker-spel Josh Tymon