Eibar vs Barcelona

Speltips: Barcelona & under 3.5 mål
Odds: 2.30
5 Enheter

Omgångens sista match avgörs mellan mittenlaget Eibar mot förstaplatsjagande Barcelona.
Barcelona som efter en dålig start på 2017 nu startat upp ett nytt segertåg med hittills tre segrar i rad.
De vann senast mot Real Sociedad med 1-0 på bortaplan i cupen och skaffade sig ett mycket bra utgångsläge inför returen på torsdag. 
Även om förutsättningarna är som sagt goda för Barca att avancera till en semifinal så har de nog ändå Luis Enrique på tränarbänken matchen i åtanke när han mobiliserar sina mannar ikväll.

Neymar verkar t.ex få starta på bänken för att istället ge plats åt Arda Turan. Samtidigt är både Rafinha och Andres Iniesta skadade, två av de mest offensivt kreativa mittfältarna de har att tillgå.
Med dessa ändringar så tror jag inte på en målfest här från bortalagets sida.

Tittar man på Eibar och deras offensiva förmåga så har de har två mycket farliga kantspelare i form av Takashi Inui och gamle Real Madrid-spelaren Pedro Leon som sticker ut och som Barcelonas ytterbackar måste hålla koll på.
Men utöver det så tycker jag katalanerna inte ska ha alltför mycket problem defensivt.

Just firma Gerard Pique/Samuel Umtiti har agerat mycket stabilt de senaste matcherna och jag förväntar mig en likvärdig prestation här.

En annan aspekt är att Eibars hemmaplan är av de mindre måtten och det tror jag kommer leda till mycket närkampsspel från Eibars sida samt att Barcelona kommer att få kämpa mot ett lågt försvar. Målsnål faktor!

Med formen Barcelona besitter så ska de utan tveka vinna här men att det blir en målkavalkad förväntar jag mig inte och spelar därmed på bortaseger & under 3.5 mål till 2.30x pengarna.

eibar logo ybs

(4-2-3-1)

skadad-ikon Asier Riesgo
skadad-ikon Arbilla
skadad-ikon Junca
skadad-ikon Kike Garcianyckelspelare
skadad-ikon Ramis

FC_Barcelona_(crest).svg

(4-3-3)

skadad-ikon Rafinha
skadad-ikon Andres Iniestanyckelspelare
avstängd Javier Mascherano