El Derbi Madrileno

Speltips: Oavgjort och båda lagen gör mål
Odds: 4.33
3 enheter

Madridderby på menyn och vi höjer nivån på spelet en aning.

Innan Diego Simeone tog över som huvudtränare för Atletico Madrid så var laget en ständig förlorare i dessa möten mot ärkerivalen. Efter hans ankomst så har rollerna byts och nu är det oftast Real Madrid som gå in i dessa möten med en oro i kroppen.

I ligaspelet de tre senaste säsongerna lagen emellan så har de rödvita tagit 4 segrar och spelat två oavgjorda matcher. Samtidigt ska man komma ihåg att senast de möttes så var det i Champions League-finalen, en final som tillslut Real Madrid tog på straffar. Så Real kommer ändå in i denna match med färska segerminnen.

En sådan här känslofylld derbymatch kommer ju inget av lagen vilja förlora och speciellt inte hemmalaget som med sitt något prikära tabelläge inte får tappa mer mark mot toppen.

På skadefronten så kommer Real få vara utan två viktigt defensiva kuggar på mittfältet i Toni Kroos och Casemiro. Laget kommer därmed vara mer offensivt balanserat och jag tror att t.ex.en spelare som Isco kommer få det tufft fysiskt med att tampas mot Gabi och Koke på mitten. Så fighten på centralt i banan ser jag det som fördel för hemmalaget.

Antoine Griezmann har haft problem med en fotledsskada i veckan men förväntas ändå starta, annars inga nämnvärda avbräck.

Jag tror rädslan för att förlora är större än viljan att vinna här från båda håll och därmed tycker jag krysset känns mest logiskt. Samtidigt brukar sällan dessa lag gå mållösa och med bäste manskap på topp så förväntar jag mig även mål.
Så jag spelar på krysset och att båda lagen gör mål till 4.33x pengarna.

Ska vi säga 1-1?

Atletico Madrid Logo YBS

(4-4-2)

skadad-ikon Agusto Fernández
skadad-ikon Alessio Cerci
skadad-ikon Moya

Real-Madrid-FC-Logo

(4-3-3)

skadad-ikon Toni Kroos
skadad-ikon Alvaro Morata
skadad-ikon Casemiro
osäker-spel Pepe