Falkenbergs FF – IFK Norrköping

Speltips: Norrköping -0,75

Odds: 1,85

5 enheter

Det är botten mot toppen i kvällens enda allsvenska match då jumbon Falkenbergs FF gästas av delade serieledaren IFK Norrköping.

De regerande svenska mästarna Norrköping har under säsongsinledningen visat att man är ett minst lika bra fotbollslag som ifjol. Senast kördes AIK över med 4-1 och efter matchen menade tränare Janne Andersson att det förmodligen var den bästa insatsen som laget har presterat under hans ledning. Formen ser med andra ord ut att vara på topp hos hemmalaget.

Segern innebar lagets tredje raka, och i de tre matcherna har man dessutom mäktat med hela tio mål framåt trots att Emir Kujovic har saknats i två av dem. Värt att nämna är att nyförvärvet från Djurgården, Sebastian Andersson, har ersatt den svenske landslagsmannen bra med två mål på två matcher.

Falkenberg har inlett säsongen uselt med fyra segrar av fyra möjliga och målskillnaden 2-12. Såväl anfallsspelet som försvarsspelet har varit under all kritik och nu ställs man emot Allsvenskans, i mitt tycke, mest offensivt skickliga lag i form av Norrköping med Christoffer Nyman och islänningen Arnor Traustason i spetsen.

Det ska helt enkelt vara klasskillnad här och jag spelar Norrköping Asian Handicap -0,75 till oddset 1,85 hos Bet365.