FAQ

Den vanligaste spelformen i Sverige. Även kallad Matchvinnare och Resultat efter fulltid. Här finns det tre utfall. Du spelar antingen på att hemmalaget vinner, att det blir oavgjort eller att bortalaget vinner.

Två matcher i en kombination. Det måste bli vinst på båda spelen för att dubbeln ska gå in.

En halvgardering. Du kan välja mellan alternativen 1X, X2 eller 1 2.

Du spelar på hemma- eller bortaseger och får precis som det låter tillbaka insatsen om matchen slutar oavgjort.

Skrivs i bråkform 1/5, 7/1, 5/2 osv. Oddset 5/2 betyder att för att vinna 5 måste 2 satsas. 1/2 är samma som 1.50 i decimalodds.

Kallas även decimalodds och är de odds vi använder i Sverige. Exempelvis 1.35, 7.50, 2.00. Oddset 1.50 visar att du får 1.5 gånger insatsen. Satsar du 100 kr så får du tillbaka 1.5 x 100 kr = 150 kr om du vinner.

Du spelar på om det ska bli Över eller Under ett visst antal mål i matchen. När det gäller fotboll så pratar man ofta om Över eller Under 2.5 mål. Det här är en av de allra mest populära spelformerna hos majoriteten av de största spelbolagen.

Över 2.5 mål: Du vinner om det blir 3 eller fler mål i matchen.

Under 2.5 mål: Du vinner om det blir 2 eller färre mål i matchen.

Spel på hur många mål det blir i en match. Skillnaden mellan Goal Line och vanliga Över/Under-spel är att Goal Line erbjuder fler alternativ än vinst eller förlust. Exempelvis pengarna tillbaka vid ett visst antal mål. Goal Line kan ibland liknas vid Asian Handicap.

En spelform som spelbolagen använder då styrkeförhållandena mellan två lag skiljer sig kraftigt åt. I stället för att favoriten får ett för lågt odds, ges den ett handikapp på exempelvis 4,5 mål. Det betyder att favoriten måste vinna med minst 5 mål för att spelet ska gå in.

För information om Asian Handicap – se fliken under kategorin ”Om”.

När du spelar under en pågående match. Kallas även Liveodds och Live-betting.

Ett spel som man placerar innan en liga eller turnering startar – t ex ett spel på vilket lag som kommer att vinna Champions League eller vem som kommer att vinna skytteligan.

En procentuell del av din spelkassa. Används ofta istället för ett specifikt belopp då insatser diskuteras. Säg att din spelkassa innehåller 10 000 kr fördelat på 100 enheter när du börjar spela. 1 enhet innebär då att du satsar 100 kr, alltså 1 procent av din spelkassa. Värdet av enheten beror helt enkelt på hur stor din spelkassa är och hur stor procentuell del av spelkassan som du bestämmer att 1 unit ska vara.

Push eller Void betyder att ett spel ogiltigförklaras och att du får tillbaka insatsen.

Värdespel är något vi använder som en värdemätare på hur bra ett odds egentligen är. Du tar ditt förtroende i procent (%) för ett visst resultat. Säg exempelvis att du tror att Barcelona har 50% chans att besegra Real Madrid. För att det ska finnas ett spelvärde så bör därför oddset vara åtminstone 2,00.

Förtroendet multiplicerat med oddset = 50 % x 2,00 = 100 % eller mer är ett värdespel.