FC Ingolstadt – Dortmund

SPELTIPS: DORTMUND -1

ODDS: 1,96

4 ENHETER

 

Ett formsvagt FC Ingolstadt tar emot Tuchels skadedrabbade Dortmund på lördag.

Markus Kauczinski tog över Ingolstadt i somras efter succé tränaren Ralph Hasenhüttl som hade tagit upp klubben i Bundesliga och lett laget till en stabil 11:e plats förra säsongen.

Kauczinski fick ingen drömstart med sin nya klubb. Istället fick han den värsta tänkbara – sju matcher i Bundesliga som alla har slutat i förlust.

Nu hoppas FCIs fans att denna bedrövliga förlustsvit går mot sitt slut när man tar sig an ett skadedrabbat Dortmund.

Dortmund har haft ett par tuffa veckor med sämre resultat och många skador. Spelare som Andre Schürrle, Marco Reus, Sven Bender och kaptenen Marcel Schmelzer missar helgens match på grund av skador.

Tuchel har dock en bred trupp med mycket potential och som ni även kan se i startelvan (se formation nedan), så består laget fortfarande av klasspelare såsom målkungen Aubameyang.

Denna skadesituation ger de yngre spelarna en chans att ta för sig mera. Den 18-årige kantspringare Pulisic är en utav många unga lovande spelare som sägs ha en väldigt ljus framtid.

Trots skadesituationen tycker jag att Dortmund har kvalitén att slå detta formsvaga Ingolstadt. Perfekt situation för en som Götze att kliva fram och vinna tillbaka fansen kärlek. Jag spelar därför på Dortmund Asian Handicap -1 till oddset 1,96 hos Unibet.

ingolstadt

(4-3-3)

dortmund

(4-2-3-1)

skadad-ikon Andre Schürrle

skadad-ikon Marco Reus nyckelspelare

skadad-ikon Marcel Schmelzer

skadad-ikon Raphaël Guerreiro

skadad-ikon Sven Bender

skadad-ikon Neven Subotic

avstängd Emre Mor