Femte raka för Everton?

Speltips: Everton
Odds: 2,15
7 enheter

På lördag ställs Bournemouth mot ett formtoppat Everton på jakt efter en femte raka seger.

Hemmalaget Bournemouth blev överkörda av Manchester City senast och visst är det tungt att ligga under med 2-0 redan efter 25 minuter, men jag blev inte alls imponerad över hur laget genomförde den här matchen. Man såg trötta och oengagerade ut redan från start. Normalt sett ska man kunna hota även bättre motstånd betydligt mer än vad man gjorde.

Eddie Howe ställde hela startelvan utanför truppen i cupmatch-förlusten mot Preston i veckan så det är pigga ben som kommer till mötet här. Man har dock fortsatt problem med målskyttet och har endast mäktat med tre mål på de inledande fem matcherna i Premier League.

Everton städade av Middlesbrough tämligen enkelt förra helgen efter att ha hamnat i ett 0-1 underläge. Målet borde dock inte ha godkänts och resten av matchen hade Everton total kontroll på. 3-1 skrevs slutsiffrorna till.

Laget spelade också cupmatch i veckan där man snöpligt förlorade mot Norwich efter att ha mönstrat en ganska stark elva. Phil Jagielka, Leighton Baines, Gareth Barry och Romelu Lukaku var några av startspelarna som ändå fick vila. Den sistnämnda är förstås enormt viktig för lagets målproduktion och den lättare tåskada som han dragits med under veckan ska enligt Ronald Koeman inte stoppa honom från spel här.

Jag har spelat Everton två gånger tidigare denna säsong och jag tycker man ser riktigt starka ut. Idrissa ”Gana” Gueye är en spelare som inte bara deltar i spelet med boll utan också är otroligt viktig i defensiven. När han spelar blir man väldigt svårslagna.

Och svårslagna har man varit. Everton har ännu inte förlorat och skulle man vinna här tar man inte bara femte raka segern i Premier League utan man har också chansen att gå upp i serieledning om Swansea tar poäng av City. Självklart en extra morot för laget. Men viktigast här är att Lukaku kommer till start och jag kan inte se någon annan anledning än det tidigare frågetecknet här att Everton inte står lägre än 2,15. Ett fint odds jag plockar redan nu hos Bet365.

afc-bournemouth-icon

(4-3-3)

Everton

(4-2-3-1)

skadad-ikon James McCarthy

skadad-ikon Darron Gibson

skadad-ikon Muhamed Besic

skadad-ikon Matthew Pennington

skadad-ikon Tyias Browning