Roma tar ny trepoängare?

Speltips: Roma -0,5

Odds: 1,85

7 enheter

Det är ett mycket formstarkt Roma som reser till Empoli på lördag kväll. Tränare Luciano Spalletti har verkligen fått ordning på laget och man har inkasserat fem raka segrar i ligaspelet. Senast kördes Palermo över med 5-0 efter en mycket stark insats från huvudstadslaget.

Det finns inga nya skador eller avstängningar att rapportera om hos hemmalaget sedan den segern, utan det enda riktiga avbräcket är Daniele De Rossi som är skadad sedan tidigare. Förhandsrapporterna talar om en väldigt stark startelva från Roma-håll – den i stort sett bästa möjliga.

Empoli är ett av ligans absolut mest formsvaga lag och senast förlorade man med 3-2 borta mot Sassuolo.

Mot Roma får man dessutom klara sig utan försvarsgeneralen Lorenzo Tonelli och Ricardo Saponara – lagets två viktigaste spelare. Saponara har nämligen stått för nio assist och fem mål den här säsongen, vilket säger en del om hans enorma betydelse. Tonelli är lagets mittbacksgeneral i vanliga fall och därmed ett blytungt defensivt avbräck. Dessutom saknas troligtvis även mittbackskollegan Andrea Costa, samtidigt som man i januari tappade Federico Barba till Stuttgart – även han mittback. Det blir med andra ord svårt för tränare Marco Giampaolo att formera ett slagkraftigt mittbackspar på lördag kväll.

Jag tror att Roma har superchans till tre poäng här och spelar den raka tvåan till oddset 1,85.

empoli YBS logo

(4-3-1-2)

red-card Riccardo Saponara nyckelspelare
red-card Lorenzo Tonelli nyckelspelare
osäker-spel Andrea Costa

Roma

(4-3-1-2)

skadad-ikon Daniele De Rossi
skadad-ikon Vasilis Torosidis
skadad-ikon Norbert Gyömber