Wales mot Belgien

Speltips: Över 2 mål

Odds: 1,80

5 enheter

Wales har varit en av EM:s största skrällar såhär långt och Belgien går givetvis in i det här mötet som klara favoriter på förhand. Belgarna dras dock med ett par tunga avbräck i försvarslinjen, vilket gör att jag inte ser något spelvärde i Marc Wilmots mannar.

Thomas Vermaelen är avstängd och nu står det dessutom klart att Jan Vertonghen missar morgondagens kvartsfinal på grund av skada – två tunga defensiva avbräck.

Sedan tidigare saknas dessutom kaptenen Vincent Kompany. Det är med andra ord en klart decimerad belgisk defensiv som entrar Stade Pierre Mauroy i Lille imorgon kväll.

Wales har faktiskt mäktat med hela sju mål hittills i turneringen och med storstjärnan Gareth Bale samt Aaron Ramsey framåt så kan man definitivt störa ett defensivt försvagat Belgien.

Samtidigt har Belgien en offensiv av yppersta världsklass – och senast körde man Ungern över med 4-0. Med detta sagt så tycker jag att det finns ett ganska fint spelvärde i Över 2 mål Asian Line till oddset 1,80 hos Bet365 – ett spel som innebär insatsen tillbaka vid endast två mål i matchen.

wales logo ybs

(3-5-2)

osäker-spel Ashley Williams nyckelspelare

belgien logo ybs

(4-2-3-1)

red-card Thomas Vermaelen nyckelspelare
skadad-ikon Jan Vertonghen nyckelspelare
osäker-spel Eden Hazard nyckelspelare