Hammarby – Malmö FF

Speltips: Malmö FF -0,5

Odds: 2,05

4 enheter

Efter en något skakig säsongsinledning så har Malmö FF framförallt fått ordning på försvarsspelet, samtidigt som anfallsspelet har fortsatt att leverera. Senast vann man med 3-0 hemma mot Gefle efter att stekhete Guillermo Molins drömmålat. Offensiven ser mycket stark ut och nu får man dessutom tillbaka Markus Rosenberg från avstängning – återstår dock att se ifall han startar då han har dragits med en skadekänning. Även Oscar Lewicki, Jo Inge Berget och Rasmus Bengtsson är tillbaka i matchtruppen – tre startspelare.

Däremot är Anton Tinnerholm avstängd, vilket är ett litet defensivt avbräck.

Hammarby går fortsatt trögt och placerar sig på tolfte plats i Allsvenskan. Endast två vinster har det blivit på de inledande nio matcherna och 1-1 borta mot Kalmar senast innebar lagets femte raka match utan seger. Nu saknas dessutom två viktiga defensiva, centrala kuggar i form av Richard Magyar och Philip Haglund – och med tanke på att man sedan tidigare har en hel drös med ytterbackar på skadelistan så ser det minst sagt problematiskt ut i de bakre leden.

Ett underpresterande och defensivt försvagat Bajen bör passa offensivt skickliga Malmö FF utmärkt. Jag tror på en bortaseger och spelar den raka tvåan till 2,05 gånger pengarna hos Bet365.

hammarby logo ybs

(4-2-3-1)

red-card Philip Haglund
red-card Richard Magyar
skadad-ikon Mats Solheim
skadad-ikon Stefan Batan
skadad-ikon Simon Silverholt

malmö ff logo ybs

(4-4-2)

red-card Anton Tinnerholm
skadad-ikon Andreas Vindheim