Hammarby – Örebro

Speltips: Över 3 mål

Odds: 2,00

4 enheter

När Hammarby och Örebro möttes i maj, strax innan EM-uppehållet, så slutade matchen 3-2 till Örebro efter en minst sagt underhållande tillställning med mängder av målchanser åt båda håll. Jag tror att vi kan förvänta oss mål även idag när lagen drabbar samman igen, denna gång på Tele2 Arena i Stockholm.

Hammarby har sett förbättrade ut defensivt på senare tid, men jag tycker mig ändå se en del brister i hemmalagets backlinje trots fina resultat på sistone.

Örebro är väldigt skickliga i anfallsväg och spelar allt som oftast en mycket offensiv fotboll. Senast besegrades Falkenberg med 3-2 och totalt har man gått över 2,5-målslinan vid 13 av 20 tillfällen den här säsongen.

Karl Holmberg och Daniel Gustavsson, som båda var framträdande offensiva spelare för Örebro under den första halvan av säsongen har lämnat. Dessutom saknas viktige Astrit Ajdarevic på grund av skada.

Trots det så finns det gott om anfallskraft hos gästerna i form av framförallt Maic Sema, som är lagets bäste målskytt med sina sju mål, men även Victor Sköld, Martin Broberg och Nahir Besara är offensiva hot, som bör kunna såra Bajen-defensiven.

Hammarby har samtidigt sett något bättre ut i anfallsväg i de senaste matcherna och man ska ha goda chanser att hitta nätet mot ett Örebro, vars styrka ligger i den sista tredjedelen snarare än defensiven. Noterbart är att Hammarby har passerat 2,5-linan i 12 av 20 matcher den här säsongen.

Trots en något pressad lina så tycker jag att Över 3 mål Asian Line till två gånger pengarna hos Bet365 känns som ett bra spel på förhand.

hammarby logo ybs

(4-4-1-1)

skadad-ikon Lars Sætra
skadad-ikon Fredrik Torsteinbö

Örebro logo YBS

(4-4-1-1)

skadad-ikon Astrit Ajdarevic nyckelspelare
skadad-ikon Ferhad Ayaz
skadad-ikon Logi Valgardsson
skadad-ikon Patrik Haginge