Hannover 96 – FC Köln

Speltips: Köln vinner

Odds: 2.15

Enheter: 4

På lördag är det ett flertal matcher i Bundesliga och som kanske inte står ut är det mellan Hannover och Köln, men det är en match där det finns goda möjligheter att vinna sig lite pengar. Trots allt är det den hopplösa tabelljumbon Hannover som spelar och även om Köln är något ur form är de storfavoriter i mötet.

Det av den enkla anledning att Hannover – trots en seger mot Stuttgart under våren – inte alls har varit i slag och sällan har lyckats prestera över 90 minuter. Trots byte av tränare och nya spelare har Hannover gått i samma negativa fotspår som under hösten och endast ett under kan rädda dem från nedflyttning.

Hannover med svenska Alexander Milosevic i truppen kommer för varje vecka som går närmare nedflyttning till 2. Bundesliga. Klubben ligger sist och har hela 7 poäng upp till laget på kvalplats och 9 poäng upp till säker mark. Efter förra helgens förlust borta mot bottenkonkurrenten Bremen finns det inget som talar för att Hannover kommer att klara sig kvar.

På andra sidan står Köln som efter stark höst har haft en tyngre vår. Förra årets nykomling har den här säsongen riktat in sig på att etablera sig i Bundesliga och har tagit steg framåt. Köln är kanske inte den klubb som exalterar med en bländande fotboll, men de har en jämnhet som inte ska underskattas och som vinner Köln en hel del poäng.

Mot Hannover visar man dessutom upp en mer eller mindre skadefri trupp utöver Simon Zoller, samtidigt är mittbacken Dominic Maroh borta. De två avbräcken är dock inte avgörande för det här mötet och i mina ögon är Köln stora favoriter till segern. Till oddset 2.15 känns det som ett givet spel då Hannover inte har imponerat alls under våren.

hannover logo ybs

(4-2-3-1)

Köln logo Ybs

(4-2-3-1)

red-card Dominic Maroh

skadad-ikon Simon Zoller