Hull tar sig an Stoke City

Speltips: Stoke -0.25
Odds: 2,10
3 enheter

Bottenmöte i Premier League där ena laget ska fortsätta på sin positiva kurva och det andra försöka ta sig ur en rejäl svacka.

Hull fick en kanonstart på säsongen och det kändes verkligen som att alla problem som hängde i luften gjorde att laget fann styrka i lagsammanhållningen. Sedan dess har det inte varit lika kul och laget har just nu bara en pinne ner till strecket.

I samma veva som skadeläget förbättrades något, kom det nya. Viktige vänsterbacken Andrew Robertson saknas, precis som nyförvärvet Dieumerci Mbokani. Målvakten McGregor och backarna Odubajo och Bruce saknas fortfarande. I senaste matchen förlorade man med hela 6-1 mot Bournemouth och laget har nu släppt in flest mål i ligan. Frågan är om David Marshall får fortsatt förtroende efter elva insläppta mål de senaste tre matcherna?

Stoke fick tvärtemot Hull en bedrövlig start på den här säsongen. Inför förra matchen placerade man sig näst sist i tabellen med noll vinster, tre kryss och fyra förluster. Då kom den viktiga första segern mot Sunderland och innan det tog man en meriterade poäng borta mot Manchester United, vilket gör att moralen nu har fått sig en skjuts.

Skadan på Butland stör fortfarande och även Glen Johnson väntas missa denna match. Det finns även frågetecken kring Joe Allen som skadade sig under uppehållet men som startade senast och stod för två mål. Bör starta här också med tanke på hur viktig han är.

De flesta är nog överens om att Stoke kommer hamna högre upp när säsongen summeras och bättre läge än så här att upprätthålla formen får man knappast. Jag tror att landslagsuppehållet kom lägligt för Stoke och nu har man verkligen chansen att vända på säsongen. Man har fortfarande en anfallstrio med Shaquiri, Arnautovic och Bony som verkligen kan störa ett svajigt försvar som Hull. Jag spelar Stoke med Asian handicap -0.25, som innebär halv förlust vid kryss, till 2,10 hos Bet365.

hull_city_logo-vector

(4-3-3)

skadad-ikon Andrew Robertson nyckelspelare
skadad-ikon Dieumerci Mbokani
skadad-ikon Alan McGregor
skadad-ikon Moses Odubajo nyckelspelare
skadad-ikon Alex Bruce

stoke-logo-ybs

(4-3-3)

skadad-ikon Jack Butland
skadad-ikon Glen Johnson
skadad-ikon Stephen Ireland
skadad-ikon Ibrahim Afellay
osäker-spel Phil Bardsley