Hull – West Bromwich

Speltips: West Bromwich DNB
Odds: 1,975
6 enheter

Tre gånger den här säsongen har jag lovat mig själv att aldrig spela på en match som Hull är inblandad i igen. I denna match är det dock svårt att låta bli, när oddsen ser ut som dom gör.

Hull tog visserligen en oväntad seger mot Southampton senast man spelade på hemmaplan, men har ändå förlorat sex av de sju senaste matcherna. I vanlig ordning saknar man en hel del spelare, däribland Abel Hernandez.

West Brom har desto roligare form. Två raka segrar mot Burnley och Leicester, innan dess ställdes man mot Man City, Liverpool och Tottenham på rad. Placerar sig just nu på en imponerande niondeplats i tabellen.

Lite kul statistik inför denna match: Hull har släppt in 24 mål på sina senaste 8 matcher, där West Brom har släppt in samma antal på sina 18 senaste. 60% av Hulls mål görs via fasta situationer och West Bromwich släpper endast in 20% av sina mål på just fasta. Tredje bäst i ligan efter Bournemouth och Man City. Tony Pulis har dessutom besegrat Hull i sina tre senaste matcher med tre olika lag – WBA, Crystal Palace och Stoke.

Jag har svårt att se varför oddset på West Brom är så pass högt och dessutom har fortsatt stiga. Laget är precis lika bra borta som hemma, har en bättre tränare och ett bättre lag. Enda avbräcket här är att Nacer Chadli är tveksam. Pulis gäng kommer med största sannolikhet landa på den undre halvan när vi summerar säsongen, men det är inte i dessa matcher de ska förlora poäng. Jag synar Draw no bet-linan på 1,975 i West Bromwich favör.

hull_city_logo-vector

(3-5-2)

skadad-ikon Abel Hernandez
skadad-ikon Will Keane
skadad-ikon Allan McGregor
skadad-ikon Moses Odubajo
skadad-ikon Alex Bruce
osäker-spel Shaun Maloney

West Brom logo YBS

(4-2-3-1)

skadad-ikon Boaz Myhill
osäker-spel Saido Berahino
osäker-spel Nacer Chadli nyckelspelare