IFK Göteborg – Norrköping

Speltips: Över 2,5 mål / Norrköping +0,25

Odds: 1,75 / 1,95

5 enheter / 4 enheter

Serieledande Norrköping gästar ikväll IFK Göteborg på Gamla Ullevi i ett klassiskt allsvenskt stormöte.

Göteborg åkte på en överraskande 2-0-förlust borta mot Östersund senast och känslan är att man inte riktigt vet var man har hemmalaget. Jörgen Lennartssons mannar placerar sig för tillfället på nionde plats efter att ha blandat och gett i resultatväg såhär långt.

Tar vi en titt på Göteborgs skadesituation så saknas sedan tidigare viktige mittbacken Mattias Bjärsmyr samt Sören Rieks – två nyckelspelare. Dessutom är ordinarie vänsterbacken Haitam Aleesami avstängd – också det ett tungt avbräck. Även anfallaren Mikael Boman är out, men i den lagdelen har man bra täckning.

Norrköping fortsätter att övertyga och 3-1-segern hemma mot GIF Sundsvall i den förra omgången var lagets fjärde raka.

Värt att notera hos bortalaget är att Christoffer Nyman ska vara redo för spel efter att ha fått kliva av tidigt mot Sundsvall. Även Nicklas Bärkroth finns med i Pekings matchtrupp.

Nyman har varit en av Allsvenskans absolut bästa spelare hittills och att han är fit for fight är enormt viktigt för Norrköping. Man får dessutom tillbaka viktige yttermittfältaren Arnor Traustasson, som var avstängd senast. Tillsammans med Nyman och formstarke Emir Kujovic bildar de en oerhört stark offensiv.

Ordinarie mittfältaren Andreas Blomqvist saknas dock på grund av skada precis som förstemålvakten David Mitov-Nilsson, som är långtidsskadad.

Jag tror att vi kan vänta oss en ganska målrik tillställning här. Norrköping spelar en anfallsinriktad fotboll och har flera formstarka spelare att tillgå framåt. Nu möter man ett defensivt försvagat IFK Göteborg, som även har släppt in väldigt mycket mål såhär långt under säsongen. Samtidigt är man långt ifrån ofarliga offensivt med Tobias Hysén i spetsen. Mitt huvudspel blir därför Över 2,5 mål till oddset 1,75 hos Bet365.

Jag testar även Norrköping Asian Handicap +0,25 till 1,95. Jag har blivit väldigt imponerad av gästerna hittills och tycker att man har mer kvalitet i den sista tredjedelen än Göteborg. Nu är dessutom Traustasson tillbaka, samtidigt som Nyman är redo för spel från start efter att ha varit ett frågetecken tidigare. Lägg därtill att Göteborg saknar ett par tongivande försvarsspelare och att man inte har övertygat under säsongsinledningen.

göteborg logo ybs

(4-4-2)

red-card Haitam Aleesami nyckelspelare
skadad-ikon Sören Rieks nyckelspelare
skadad-ikon Mattias Bjärsmyr nyckelspelare
skadad-ikon Mikael Boman
skadad-ikon Adam Johansson
skadad-ikon Benjamin Zalo
skadad-ikon Erik Dahlin

ifk norrköping logo ybs

(4-4-2)

skadad-ikon David Mitov-Nilsson nyckelspelare
skadad-ikon Andreas Blomqvist
skadad-ikon Eric Smith