Kan Roma göra det omöjliga?

Speltips: Över 3 mål

Odds: 1,72

7 enheter

Real Madrid laddade upp inför kvällens Champions League-möte med Roma genom att i lördags köra över Celta Vigo med hela 7-1, efter att Cristiano Ronaldo gjort fyra mål. Viktigt för ”Los Merengeus” att portugisen levererar när Karim Benzema saknas på grund av skada. Positivt är även att Gareth Bale är tillbaka efter en tids skadeproblem, och även han fick måla senast.

Hemmalaget vann den första av två åttondelsfinaler i Rom med 0-2 och har därmed ett mycket fint utgångsläge inför returen i Madrid ikväll. Detta innebär att Roma måste spela en betydligt mer anfallsinriktad fotboll nu i hopp om att vända det nästintill hopplösa underläget.

Det ser även ut att bli fallet då tränare Luciano Spalletti ser ut att formera en mycket offensiv 4-2-3-1-uppställning där Stephan El Shaarawy, Diego Perotti, Mohamed Salah och Edin Dzeko alla uppges starta. Roma-coachen talade även på gårdagens presskonferens om vikten av att göra ett tidigt mål i matchen.

Bortalaget är i superform för tillfället och har radat upp segrar under en längre tid. Det verkligen sprakar om lagets anfallsspel och senast besegrades Fiorentina med 4-1. Spalletti har onekligen fått fart på huvudstadsklubben sedan han ersatte Rudi Garcia på tränarbänken.

Noterbart i övrigt är att viktige Radja Nainggolan ådrog sig en muskelskada på gårdagens träning och ser ut att missa mötet med Real Madrid – ett tungt avbräck för Roma. Mittbacken Antonio Rüdiger är definitivt out på grund av skada, vilket innebär att Spalletti tvingas möblera om i en redan inte allt för stabil försvarslinje.

För att summera det hela så tror jag på en underhållande match här. Roma måste som sagt anfalla och ta risker för att försöka hämta upp 0-2-underläget från Madrid. Spalletti rapporteras även välja en betydligt mer offensiv balans än tidigare.

Samtidigt gjorde Real Madrid sju mål senast, och med en Ronaldo i målform så har jag mycket svårt att se hur man ska gå mållösa från Santiago Bernabeu i afton.

Jag tycker med andra ord att det finns goda förutsättningar för mål och spelar Över 3 mål Asian Line till 1,72 gånger pengarna, vilket innebär vinst vid fyra mål eller fler och pengarna tillbaka om det stannar vid tre mål i matchen.

Real-Madrid-FC-Logo

(4-3-3)

skadad-ikon Karim Benzema nyckelspelare

Roma

(4-2-3-1)

osäker-spel Radja Nainggolan nyckelspelare
skadad-ikon Daniele De Rossi nyckelspelare
skadad-ikon Antonio Rüdiger