Liverpool – Sevilla

Ikväll smäller det på St. Jakob-Park i Basel när Jürgen Klopps Liverpool drabbar samman med Europa League-specialisterna Sevilla. YBS går igenom förutsättningarna inför den oerhört ovissa och intressanta finalen.

Liverpool valde att ställa över samtliga startspelare när man spelade 1-1 mot West Bromwich i söndags. Det är därför ett helt utvilat Liverpool som har rest till Basel för att möta Sevilla ikväll.

På skadefronten är det värt att notera att viktige mittfältaren Jordan Henderson har dragits med skadeproblem och inte lär starta. Den engelske landslagsmannen hoppade in från bänken senast mot West Bromwich och det troliga är att vi får se ett nytt inhopp ikväll från hans sida. Positivt för Liverpool är att Divock Origi är tillbaka i truppen efter att ha varit skadad. Den belgiske anfallaren var väldigt bra innan skadan och även om han inte lär starta i afton så får han ses som en intressant joker att byta in i slutet av matchen. Trots att Henderson och Origi inte lär vara redo för spel från start så kan tränare Klopp formera en mycket stark elva, där Daniel Sturridge, Philippe Coutinho, Adam Lallana och Roberto Firmino utgör en vass offensiv.

Likt Liverpool så ställde Sevilla ett rejält reservbetonat lag på benen i förlusten borta mot Athletic Club i söndags. Yevhen Konoplyanka, Adil Rami och Steven N’Zonzi var de enda ordinarie spelarna som startade. De två sistnämnda spelade bara 46 minuter dessutom, medan Konoplyanka byttes ut med en halvtimme kvar att spela. Det lär med andra ord vara ett piggt och fräscht Sevilla som entrar St. Jakob-Park ikväll.

Tittar vi på spanjorernas skadeläge så är det värt att notera att ordinarie vänsterbacken Benoit Tremoulinas saknas och ersätt av Sergio Escudero – ett avbräck, men inget jättestort sådant då Escudero har gjort det bra i fransmannens frånvaro. Även Michael Krohn-Dehli är out, och det finns dessutom frågetecken för såväl José Antonio Reyes som Yevhen Konoplyanka – två potentiella ersättare till dansken. En något försvagad offensiv möjligtvis alltså, och skulle ingen av de sistnämnda komma till spel så lär Coke starta. Precis som Liverpool så kan Sevilla ändå fomera en slagkraftig elva här trots ett par avbräck.

Noterbart i övrigt är att reservmålvakten David Soria, som har matchats i Europa League den här säsongen, får förnyat förtroende mellan stolparna.

Jag har inga speltips här då jag tycker det känns oerhört ovisst på förhand. Vanligtvis hade överspelet kunnat vara intressant här då vi har att göra med två offensivt skickliga lag, men då det rör sig om en final så förändras förutsättningarna rejält.

Liverpool är ganska tydliga favoriter på förhand och jag ser väl snarare ett värde i Sevilla Asian Handicap +0,25 än Liverpool kvartsboll, men samtidigt har jag för stor respekt för Klopps mannar för att spela emot dem här.

Ett tänkbart drag skulle kunna vara Under 1 mål Asian Line i 1:a Halvlek till oddset 1,975, då jag kan tänka mig att vi kommer att få se två ganska försiktiga lag inledningsvis, som inte vill ta allt för stora risker. Men, som sagt, inga spel i nuläget.

liverpool logo ybs

(4-2-3-1)

red-card Mamadou Sakho
skadad-ikon Joe Gomez

sevilla logo ybs

(4-2-3-1)

skadad-ikon Michael Krohn-Dehli
skadad-ikon Benoit Tremoulinas
skadad-ikon Marco Andreolli
osäker-spel Yevhen Konoplyanka
osäker-spel José Antonio Reyes