Malmö FF – Örebro SK

Speltips: Över 3 mål

Odds: 1,875

6 enheter

Måndagen bjuder på ett allsvenskt toppmöte mellan Malmö FF och Örebro, som jag tror kan bli en väldigt underhållande tillställning på förhand.

Malmö FF har fått ordentlig fart efter en något tveksam säsongsinledning och toppar för tillfället Allsvenskan.

Örebros formkurva är däremot inte lika positiv med fyra raka matcher utan seger i bagaget. I det stora hela så har dock Alexander Axéns mannar övertygat den här säsongen, inte minst offensivt. I anfallsväg är man nämligen riktiga fina med bland andra Astrit Ajdarevic och Daniel Gustavsson.

Det som imponerar mest med Örebro är dock att man har lyckats sprida ut målskyttet på så många offensiva spelare och inte är beroende av en enskild stjärna.

Defensivt finns det däremot tydliga brister, och man har släppt in 18 mål på tolv matcher såhär långt. Nu har man dessutom sålt ordinarie målvakten Jacob Rinne – en av Allsvenskans bästa målvakter den här säsongen. Dessutom är viktige bollvinnaren på mittfältet Robert Åhman-Persson tveksam till spel – en viktig defensiv kugge.

Tittar vi på Malmös skadeläge så saknas Oscar Lewicki – även han en viktig balansspelare på centralt mittfält. Dessutom är key-mittbacken Kari Arnason ledig efter att ha spelat EM med Island.

Två offensivt skickliga lag kombinerat med ett par defensiva avbräck gör att jag spelar Över 3 mål till oddset 1,875 hos Bet365.

malmö ff logo ybs

(4-4-2)

skadad-ikon Oscar Lewicki nyckelspelare
skadad-ikon Andreas Vindheim

Örebro logo YBS

(4-4-1-1)

skadad-ikon Patrik Haginge
osäker-spel Robert Åhman-Persson nyckelspelare