Manchester City – Bournemouth

Speltips: Bournemouth över 3.5 hörnor
Odds: 1,80
5 enheter

Manchester City fortsätter att gå fram som ett ånglok i Premier League och i nuläget ser man enormt svårstoppade ut. Så varför i hela fridens namn ska man spela på deras motståndare?

I veckan gick laget in i första omgången av Champions League där man mötte Borussia Mönchengladbach. Det blev en komfortabel 4-0 seger, där en hungrig Sergio Aguero stod för ett hattrick. På grund av regn flyttades dock denna match från tisdagen till onsdagen, vilket innebär att laget endast haft två dagars vila inför den här matchen. Just Aguero är som bekant fortfarande avstängd i Premier League och till dagens match kommer även David Silva vilas då han ådragit sig en lättare muskelskada. Fernando, Fabian Delph och viktige Vincent Kompany är borta sedan tidigare.

Bournemouth har startat ligan hyfsat och tog sin första seger senast mot West Bromwich. Positivt är att man spelat tighta matcher hittills och de få matcher man spelat tyder på att man är ett stabilare lag än i fjol, då man släppte in tredje flest mål i ligan. Eddie Howe är den mest intressanta tränaren i landet och är det någon som kan få det här laget att prestera så är det han. Noterbart är även att Bournemouth var betydligt bättre på bortaplan i fjol.

Trots Manchester Citys formidabla form tror jag att Bournemouth kan störa jättarna här. Asian Handicap-linan är generös, men efter en hel del funderingar landade valet på hörnspelet. City har hittills släppt till följande hörnor:

(h) Sunderland: 6
(b) Steaua Bukarest: 3
(b) Stoke: 7
(h) Steaua Bukarest: 4
(h) West Ham: 4
(b) Manchester United: 4
(h) Borussia M’gladbach: 6

Linan har alltså passerats i 6/7 matcher, även mot ganska undermåligt motstånd. Som vi har sett de senaste säsongerna är man fortfarande mindre stabila defensivt när Kompany inte spelar.

Bournemouth då? Så här ser deras statistik ut för tilldelade hörnor:

(h) Manchester United: 4
(b) West Ham: 6
(b) Morecambe: 10
(b) Crystal Palace: 4
(h) West Bromwich: 10

Linan har klarats av i samtliga matcher och mycket beror på frejdigt kantspel där spelare som Jordon Ibe, Joshua King och Junior Stanislas oftast huserar. Dessutom har man spelare som Harry Arter som gärna går på långskott.

Jag tror helt enkelt att ett City som haft kort vila och saknar sina två viktigaste offensiva spelare kan få lite problem här. En på pappret enkel hemmamatch efter Europa-spel är alltid lurigt och risken är att fokus inte är 100%. Och oavsett vad slutresultatet blir tror jag att Bournemouth lyckas få med sig 4 hörnor, något man alltså gjort i alla matcher tidigare. 1,80 spelas hos Bet365.

Manchester City YBS

(4-2-3-1)

skadad-ikon Vincent Kompany nyckelspelare

skadad-ikon Fernando

skadad-ikon Fabian Delph

osäker-spel David Silva nyckelspelare

red-card Sergio Aguero nyckelspelare

afc-bournemouth-icon

(4-3-3)

skadad-ikon Tyrone Mings