Manchester City – Middlesbrough

Speltips: Manchester City att vinna och hålla nollan
Odds: 1,95
5 enheter

Manchester City leder Premier League och tog i veckan en imponerande seger mot Barcelona. Hemma mot Middlesbrough är man såklart stora favoriter, men Middlesbrough är ett lag som sällan blir överkörda. Istället för handikapplina siktar vi på att Boro går mållösa.

Bara Sunderland, Hull och Burnley har gjort färre mål än Middlesbrough. Bästa målskytten (3) är Cristhian Stuani, som varit in och ut ur startelvan de senaste matcherna. Något som varit riktigt het på slutet är Gaston Ramirez, en spelare som fått en liten nytändning denna säsong. Han är avstängd till denna match, vilket betyder att man offensivt får förlita sig på Alvaro Negredo, som sannolikt kommer vara taggad att göra mål på sina forna lagkamrater.

Manchester Citys försvarsspel är något som sällan imponerar på mig och man kan inte påstå att det har varit hundra hittills. Faktum är att man släppt in mål i alla matcher förutom mot Bournemouth och senast mot West Bromwich. Men, jag tror att den matchen och den övertygande vinsten mot Barcelona i veckan (minus första halvtimmen då man blev utspelade) bör ha gett laget ny energi efter en period av sämre resultat.

Att allt inte har klaffat hittills är inte överraskande, Pep Guardiola är känd för att laborera och alltid hitta saker att förändra. Nu är man en bit in i säsongen och rimligen bör spelsystem och taktik ha börjat sätta sig. Och man ska komma ihåg att man trotsa allt leder ligan i skrivande stund.

Till den här matchen är Fernandinho tveksam, vilket förmodligen innebär att Fernando vikarierar då man inte lär chansa i en sån här match. Fernando som är betydligt mer begränsad och mer defensivt inriktad. Middlesbrough är duktiga på att stänga igen och spela kompakt, men att City gör mål i den här matchen ser jag som självklart. Viktige mittbacken Daniel Ayala är dessutom småskadad. Detta i kombination med Middlesbrough uddlöshet tycker jag talar för ännu en nolla bakom  Claudio Bravo och jag spelar det till 1,95 hos Bet365.

Manchester City YBS

(4-2-3-1)

skadad-ikon Fabian Delph
skadad-ikon Bacary Sagna
osäker-spel Fernandinho

middlesbrough-fc

(4-2-3-1)

skadad-ikon James Husband
osäker-spel Daniel Ayala
avstängd Gaston Ramirez