Manchester United – Liverpool

Speltips: Liverpool +0,25

Odds: 1,775

6 enheter

Liverpool var det klart bättre laget när Manchester United besegrades med 2-0 i den första av två Europa League-åttondelar och segermarginalen kunde ha blivit ännu större. Om Liverpool är i bra form så har det gått desto tyngre för Manchester United på sistone. Tre raka matcher utan seger har det blivit för Louis Van Gaals mannar och man har dessutom matchats väldigt hårt. I söndagens FA-cupmöte med West Ham ställde man upp med i stort sett ordinarie manskap för andra matchen i följd. Bara tre dagar efter torsdagens returmöte med Liverpool så väntar dessutom ett oerhört viktigt derby mot Manchester City.

Ett mycket tufft spelschema för Manchester United alltså, vars skadelista redan är lång, vilket gör det svårt att rotera. Liverpool, däremot, spelade inte match den gångna helgen och kommer pigga och fräscha till Europa League-returen.

Jag tycker även att Liverpool känns vassare än gästerna i anfallsväg med Roberto Firmino, Daniel Sturridge, Philippe Coutinho och inte minst Adam Lallana, som är i finfin form för tillfället – en anfallstrojka som inte direkt lär få mindre ytor att operera på nu eftersom Manchester United måste gå framåt i jakten på en upphämtning.

Flera faktorer talar alltså för bortalaget här och jag väljer att spela Liverpool Asian Handicap +0,25 till 1,775 gånger pengarna hos Bet365 – ett mycket bra spel i mina ögon.