Napoli – Hellas Verona

Speltips: Hellas Verona +2

Odds: 1,75

4 enheter

Serie A:s mest hemmastarka lag mot ligajumbon kan låta som enkel matematik på förhand, men förra helgen förändrades förutsättningarna rejält. Ingen kan väl ha undgått Gonzalo Higuains oerhörda utbrott i 3-1-förlusten mot Udinese, som fick honom avstängd i hela fyra matcher.

Detta innebär att anfallsstjärnan missar Napolis möte med Hellas Verona på söndag eftermiddag – ett brottartungt avbräck för hemmalaget då argentinaren har gjort 30 mål den här säsongen, vilket är nästan hälften av lagets målproduktion.

Som om inte avsaknaden av Higuain vore illa nog så saknas dessutom viktige mittbacken Kalidou Koulibaly samt Dries Mertens.

Positivt är att ordinarie målvakten Pepe Reina ser ut att vara tillbaka mellan stolparna efter att ha dragits med skadeproblem.

Samtidigt som Napoli förlorade förra helgen så greppade Hellas Verona tag om det sista halmstrået i hopp om att undvika nedflyttning då man vann med 0-1 borta mot Bologna. En stark insats från Luigi Del Neris mannar, som inte lät Bologna komma till ett enda avslut på mål.

Svenske Filip Helander saknades senast på grund av sjukdom, men ersattes på ett utomordentligt sätt av brassen Samir, som lär få förnyat förtroende mot Napoli. I övrigt finns det inga direkt kännbara avbräck att rapportera om hos gästerna, som lär ställa upp med i princip samma lag som senast.

Med Higuain och Koulibaly out hos Napoli, samtidigt som nedflyttningshotade Hellas såg bra ut senast och kommer att göra allt i sin makt för att ta poäng här, så tycker jag att spelvärdet ligger hos bortalaget. Jag prövar därför Hellas Verona Asian Handicap +2 till 1,75 gånger pengarna hos Unibet.

napoli logo ybs

(4-3-3)

red-card Gonzalo Higuain nyckelspelare
red-card Kalidou Koulibaly nyckelspelare
red-card Dries Mertens

Hellas Verona Logo YBS

(4-2-3-1)

osäker-spel Mohamed Fares
osäker-spel Romulo
osäker-spel Samuel Souprayen
osäker-spel Filip Helander
osäker-spel Luca Siligardi