Norrköping vinner på nytt

Speltips: Norrköping -0,5

Odds: 1,72

6 enheter

Norrköping går från klarhet till klarhet och toppar Allsvenskan två poäng före Malmö FF med sju omgångar kvar att spela. 0-2-segern mot Östersund i onsdags var lagets fjärde raka och Jens Gustafsson har ett mycket fint poängsnitt på drygt 2,5 poäng per match efter att han ersatte Janne Andersson som Norrköping-tränare. Visst, man saknar spelare som Andreas Blomqvist, Kalle Holmberg och Jon Gudni Fjoluson på grund av skador, men ingen av dem är oersättliga på något sätt, vilket man har bevisat under deras frånvaro.

Djurgården åkte på en blytung 0-3-förlust i derbyt mot AIK senast och känslan är att luften gick ur laget lite i och med det debaclet. Man har åtta poäng ner till kvalstrecket och befinner sig i tabellens mittskikt utan något av direkt värde att spela för – att jämföra med Norrköping som slåss om SM-guldet och bör vara rejält motiverade.

Det ska även sägas att Djurgårdens Mathias Ranegie är avstängd här, vilket är ett visst offensivt avbräck för gästernas del.

Norrköping har resultatraden 9-2-0 hemma på Nya Parken och ska vara stora favoriter till segern här. När man får fina 1,72 gånger pengarna för den raka ettan så tvekar jag inte en sekund.