Nytänt Lazio vinner igen

Speltips: Lazio -0,75

Odds: 1,92

4 enheter

Lazio fick en fin start under nye tränaren Simone Inzaghi när Palermo kördes över med 0-3 senast. Visst är Palermo usla för tillfället, men det var ändå ett helt annat Lazio än tidigare som vi fick se. Spelarna sprang mycket mer än tidigare, man hade 68% av bollinnehavet och skapade mängder av målchanser, vilket lovar gott inför säsongsavslutningen.

Hemmalaget dras fortsatt med skadeproblem defensivt, men glädjande är att ordinarie högerbacken Dusan Basta är tillbaka och ser ut att gå rakt in i startelvan.

I anfallsväg imponerade Diao Keita och Miroslav Klose senast, så i den lagdelen ser det positivt ut.

Empoli vann förvisso med 2-0 mot Fiorentina förra helgen, men resultatet speglade inte matchbilden då Fiorentina var laget som skapade flest målchanser och var det bättre laget rent spelmässigt. Nu saknas dessutom viktige mittfältaren Piotr Zielinski, som gjorde mål senast och totalt har bidragit med fyra mål och sex assist den här säsongen.

Ytterligare en faktor som talar för Lazio är att Rom-laget fortfarande kan nå en Europa-plats, medan Empoli inte har något av större värde att spela för.

Jag gillar Inzaghis mannar här och spelar Lazio Asian Handicap -0,75 till oddset 1,92 hos Unibet.

lazio logo ybs

(4-2-3-1)

skadad-ikon Stefan De Vrij nyckelspelare
osäker-spel Stefan Radu
skadad-ikon Ricardo Kishna
osäker-spel Abdoulay Konko
skadad-ikon Stefano Mauri
osäker-spel Edson Braafheid
osäker-spel Etrit Berisha

empoli YBS logo

(4-3-1-2)

red-card Piotr Zielinski nyckelspelare
osäker-spel Marko Livaja
skadad-ikon Lukasz Skorupski nyckelspelare