Real Madrid-Atheltic Bilbao

Real-Madrid-FC-Logo

(4-3-3)

skadad-ikon Sergio Ramosnyckelspelare
skadad-ikon Luka Modricnyckelspelare
skadad-ikon Casemiro
skadad-ikon Fabio Coentráo

athletic club logo ybs

(4-2-3-1)

avstängd Mikel Balenziaga
skadad-ikon Aduriznyckelspelare
skadad-ikon De Marcos
skadad-ikon Yeray Álvarez
skadad-ikon Kepa
skadad-ikon Boveds
skadad-ikon Ager Aketxe

Speltips: Real Madrid -2 Asian handicap
Odds: 1.750
7 enheter

Det vankas ett klassikermöte mellan Real Madrid och Athletic Bilbao, de enda två klubbarna tillsamens med Barcelona som spelat i högsta divisionen sedan dess uppståndelse.

Real Madrid har varit nere i en liten svacka där de spelade hela fyra raka matcher oavgjort. Men har de senaste två matcherna tagit två vinster med 11-1 i målskillnad, så formen får anses vara god.

Athletic Bilbaos form är inte lika bra även om de trots allt ligger på en sjätteplats i ligan. Man förlorade så sent som i torsdags borta mot Genk och i samma veva så utgick även deras eminenta målskytt Adrit Aduriz skadad och kommer därmed missa detta möte. Ett mycket tungt avbräck för baskerna.

Real Madrid har även de några tunga manfall såsom Luca Modric, Sergio Ramos och Casemiro.
Men marängerna har en bred trupp så effekten blir mindre påtaglig i deras fall även om Modric får anses som deras kanske viktigaste spelare i laget.

Historiskt sett de senast säsongerna så har Bilbao haft en tendens att kunna störa Real Madrid och matcherna brukar vara målrika åt båda håll. Men med skadesituationen i bortalaget i nuläget så tror jag att detta möte kommer domineras av marängerna.
De har dessutom haft två mer vilodagar denna veckan då de spelade sin Champions League-match redan i tisdags och på sin hemmaplan dessutom.

En annan faktor är att Cristiano Ronaldo lär vara redigt målsugen, dels för att han blev mållös i veckans Champions League och dels för att han ligger fem mål bakom Lionel Messi i skytteligan. Han lär som sagt jaga mål i 90 minuter.

Jag spelar helt enkelt Real Madrid -2 Asian Handicap(Pengarna tillbaka om Real bara vinner med två måls marginal)till 1.750x pengarna med en hög insats.