Real Madrid – Atletico Madrid

Speltips: Real Madrid -0,5

Odds: 1,80

5 enheter

Fotbollshelgen rivstartas med ett hyperintressant Madrid-derby emellan två lag som måste gå för tre poäng för att haka på suveräna Barcelona i toppen av La Liga.

Real Madrid tappade förvisso poäng mot Malaga senast, men det är en tuff bortamatch och i övrigt så har Zinedine Zidanes mannar visat fin form på sistone. Dessutom har man gått oerhört starkt hemma på Santiago Bernabeu den här säsongen – inte minst sedan Zidane tog över som tränare. Gareth Bale saknas fortsatt på grund av skada, och tidigare idag bekräftades det även att Marcelo missar morgondagens toppmöte – ett avbräck även det. Jag tycker trots allt att Real Madrids förväntade startelva ser stark ut på förhand.

Atletico Madrid har gått lite knackigt på senare tid. Först spelade man 0-0 hemma mot Villarreal, och i onsdags blev det återigen mållöst när man gästade PSV Eindhoven i Champions League.

Offensiven övertygar med andra ord inte – och även om man är defensivt stabila så sätts man nu på enormt prov då man ställs emot ett av Europas mest offensivt skickliga lag.

En annan faktor som talar för Real Madrid är att Atleti endast har fått ynka två dagars vila sedan den tuffa bortamatchen mot PSV, samtidigt som hemmalaget har kunnat ladda upp inför den här stormatchen i nästan en vecka.

Atletico Madrids måltorka och tuffa matchande i kombination med Real Madrids skicklighet och fina hemmafacit gör att jag spelar den raka ettan till oddset 1,80.

Real-Madrid-FC-Logo

(4-3-3)

skadad-ikon Gareth Bale  nyckelspelare
skadad-ikon Marcelo
osäker-spel Pepe

Atletico Madrid Logo YBS

(4-4-2)

skadad-ikon Tiago
skadad-ikon Stevan Savic
osäker-spel Yannick Ferreira Carrasco
osäker-spel Thomas Partey