Real Sociedad – Espanyol

Speltips: Båda lagen gör mål

Odds: 1,95

5 enheter

Här möts ett lag med en stor offensiv kapacitet och ett lag som alltid levererar på hemmaplan – och därför tror jag på mål i denna match.

Espanyol med det vassa anfallsparet Leo Baptistao och Gerard Moreno (spelade tillsammans i Villareal), samt sina offensiva yttrar Marco Patti och Hernan Perez kommer terrorisera många försvar denna säsong. Lägg också till att bänken har namn som anfallaren Felipe Caicedo och Jose Reyes att tillgå i offensiven.

De första två matcherna i ligan har slutat med en 6-4 förlust mot Sevilla och 2-2 mot Malaga. Det man kan utläsa av de resultaten är att det inte är något problem med målproduktionen, utan att det är defensiven som sviktar.

Real Sociedad brukar alltid vara starka på sin hemmaborg i Baskien och bjuda på en sevärd fotboll.

Laget är inte lika starkt som förr i tiden när Antoine Griezmann och Carlos Vela spelade. Vela är fortfarande kvar men har hittills börjat säsongen på bänken – räkna med att han är sugen på att visa vad han går för om han får chansen.

Espanyol får även akta sig för Juanmi på topp i hemmalaget som gjorde mål senast i vinsten mot Osasuna.

Real Sociedad förlorade hemmapremiären mot Real Madrid med 0-3. Så räkna med ett lag som kommer att gå ut på planen och ge allt för fansen.

När båda lagen kommer kunna ställa upp med starkast möjliga lag så tycker jag matchen har all potential att bli målrik, så jag spelar båda lagen gör mål till oddset 1.95.

Real Sociedad logo ybs

(4-2-3-1)

espanyol logo ybs

(4-4-2)