Roma tar tre nya poäng?

Speltips: Roma -1,25

Odds: 1,80

5 enheter

Roma tog en ny övertygande seger senast när Lazio besegrades med 1-4 i Derby della Capitale. Luciano Spalletti har onekligen fått ordning på klubben, som är ligans absolut mest formstarka lag i dagsläget. Nu saknas förvisso viktige Radja Nainggolan, som är avstängd, men Roma kan ändå ställa ett mycket starkt lag på benen på måndag mot Bologna. Framförallt ser offensiven fortsatt väldigt fin ut med spelare som Mohamed Salah, Diego Perotti och Stephan El Shaarawy. Dessutom börjar Edin Dzeko hitta formen efter att ha hamnat i målprotokollet både under landslagsuppehållet och nu senast mot Lazio.

Bologna, däremot, har det desto tyngre för tillfället. 0-1-förlusten hemma mot ligajumbon Hellas Verona i den förra omgången var lagets tredje raka förlust och totalt sjätte i följd utan vinst.

En anledning till lagets svaga form är att bäste målskytten Mattia Destro har varit skadad en tid. Den tidigare Roma-anfallaren missar även helgens möte med sin tidigare arbetsgivare. Det gör även lagets näst bäste målskytt Emanuele Giaccherini, som är avstängd. Två blytunga offensiva avbräck för gästerna med andra ord – faktum är att duon har stått för drygt hälften av Bolognas mål den här säsongen, vilket säger en hel del om deras betydelse. Noterbart i övrigt är att ordinarie mittfältaren Saphir Taider är tveksam till spel.

Jag tror på en komfortabel hemmaseger här och väljer att spela Roma Asian Handicap -1,25 till 1,825 gånger pengarna hos Bet365.