Schalke – FC Köln

SPELTIPS: UNDER 2,5 mål

ODDS: 1,98

4 ENHETER

Schalke har fortfarande noll poäng och noll gjorda mål i Bundesliga efter tre omgångar. Nu tar man sig an FC Köln på hemmaplan.

Inför säsongen såg bygget i Gelsenkirchen väldigt lovande ut, men den nya tränaren, Markus Weinzierl, har inte fått grepp på spelet ännu. Tre matcher har resulterat i förluster och en målskillnad på 0:5.

Målproduktionen har länge varit ett problem i S04. Många fans hoppades på att detta skulle lösa sig med nyförvärvet Breel Embolo, men den unge schweizaren har inte hittat rätt ännu.

Försvarsspelet har heller inte fungerat som det ska denna säsong. Något som definitivt ligger högt upp på prioriteringslistan för Weinzierl, då han är just känd för sitt taktiskt stabila försvarsspel efter sin tid som tränare för Augsburg.

Köln tar sig an ”die Königblauen” med sju poäng i bagaget efter att man har vunnit mot Darmstadt och Freiburg och spelat oavgjort mot Wolfsburg.

Peter Stögerts manskap har visat på en fin balans bakåt och mot sämre motstånd, såsom Darmstadt och Freiburg, har man även bjudit på fint anfallsspel som har resulterat i mål.

Köln har en målskillnad på 5:0 efter tre matcher. Den hållna nollan såhär långt kan man framförallt tacka målvakten Timo Horn. Han var en utav fjolårets bästa målvakter i Bundesliga och har visat både under OS för Tyskland och i säsongsinledningen att han fortsätter på samma spår. Framåt har man gjort det bra mot sämre motstånd, men det är tydligt att man inte har kunnat hitta rätt mot bättre motstånd, som var tydligt i 0:0 matchen mot Wolfsburg.

Nu reser man till Gelsenkirchen utan sin viktiga offensiva kreatör Leonardo Bittencourt. Han missar matchen på grund av en skada. Ännu en faktor till att denna match kan sluta mållös.

Jag spelar därför på under 2,5 mål till oddset 1,98 hos Unibet.

schalke logo ybs
Köln logo Ybs

(4-2-3-1)

skadad-ikon Coke

skadad-ikon Donis Avdijaj

(4-4-2)

skadad-ikon  Leonardo Bittencourt nyckelspelare

skadad-ikon Dominic Maroh

skadad-ikon Thomas Kessler