Shrewsbury – Man United

Tips: Manchester United -1 & -1.5

Odds: 1,82

Enheter: 5

Manchester United och Louis van Gaal är under stor press efter det senaste misslyckandet, när The Red Devils föll borta mot Midtjylland förra veckan, och United är i behov av en moralhöjande seger.

Shrewsbury: Huserar i den engelska tredjedivisionen, League One, där Micky Mellons lag har stora problem och återfinns under nedflyttningsstrecket och Shrewsbury har släppt in hela 51 mål så här långt. Formen på hemmaplanen har varit särskilt oroväckande, där Shrewbury är näst sämst i hela ligan med hela tio förluster.

Shrewsbury tog sig till den femte rundan i FA-cupen genom att besegra Grimsby, Cardiff och Sheffield Wednesday och till den här matchen får man tillbaka forne Manchester United-mittfältaren Larnell Cole från en ljumskskada. Shrewsbury spelar vanligtvis en omställningsinriktad fotboll med en trebackslinje

Manchester United: Är som sagt under stor press efter en formsvag period och förlusten borta mot Midtjylland i Europa League, där United stod för en slätstruken insats, gjorde ingenting för att förbättra situationen. Skadeläget är fortsatt tungt och när David De Gea gick sönder på uppvärmningen senast blev den skicklige spanjoren den 14:e spelaren (!) på skadelistan.

Van Gaal har inte råd med att tilldra sig själv och laget någon ytterligare negativ uppmärksamhet och måste städa undan Shrewsbury – vilket också förväntas – utan några allt för stora problem. Unge Dean Henderson har kallats hem från lån för att agera målvaktsbackup då Joel Pereira är cup-tied efter att redan ha spelat i FA-cupen med Rochdale. Van Gaal lär kasta fram en kombination av unga talanger och mer rutinerade pjäser här och hur knackigt United än spelat mot slutet ska de rödklädda ha tillräckligt med kvalitet för att gå vidare här. Och Gudarna ska veta att United är i behov av en moralhöjande seger med ett par måls marginal.

Shrewsbury Town YBS

(3-5-2)

skadad-ikon

Manchester United logo

(4-2-3-1)

skadad-ikonValencia

skadad-ikonYoung

skadad-ikonDarmian

skadad-ikonSchweinsteiger

skadad-ikonJones

skadad-ikonFellaini

skadad-ikonDe Gea

skadad-ikonRooney

skadad-ikonRojo

skadad-ikonShaw