Manchester United – Arsenal

Speltips: Arsenal 0 (DNB)

Odds: 1,75

Enheter: 4

Ett skadeskjutet Manchester United tar sig an titeljagande Arsenal, som körde över United med 3-0 i mötet på Emirates Stadium.

Arsenal: Är inne i en avgörande period i alla turneringar för tillfället och varje poäng är av yttersta vikt i den täta titelstriden. Segern senast mot ett decimerat Leicester var viktig och förde Arsenal inom två poängs avstånd till förstaplatsen.

The Gunners gjorde en skaplig defensiv insats mot Barcelona i veckan, men föll mot ett bättre lag. Arsène Wenger blev av med Alex Oxlade-Chamberlain till skada, men i övrigt är skadeläget oförändrat och Wenger kan ställa ett starkt lag på benen. Arsenal vann höstmötet på Emirates med klara 3-0 där Arsenal tog en tremålsledning på 20 minuter.

Manchester United: Louis van Gaal är fortsatt under press, men United har fått ett lyft efter två upplyftande insatser, om än mot motstånd av lägre kvalitet, i 3-0-segern mot Shrewsbury och 5-1-krossen mot Midtjylland. United imponerade stort på mig i torsdags, när ett ungdomligt lag med spelare som Joe Riley, Guillermo Varela och Marcus Rashford – som gjorde två mål – och en lysande Memphis Depay spelade en ljuvlig fotboll.

Nu är motståndet dock högkvalitativt och Uniteds skadeläge går inte att skoja bort. I skrivande stund är det osäkert om Chris Smalling och Anthony Martial, som tillsammans med David De Gea – som lär vara tillbaka här – förmodligen varit Uniteds bästa spelare den här säsongen, kommer till spel.

LVG lär mönstra en mer mobilt mittfältsduo än i bortamötet, när den höga pressen med Michael Carrick och Bastian Schweinsteiger utnyttjades brutalt av Arsenal, och mittfältskampen lär bli vital här. Arsenal har dock möjlighet att ställa ett bättre lag på benen och med en överlägsen offensiv till förfogande ser jag inget konstigt i att Arsenal är favorit här.

Manchester United logo
Arsenal

(4-2-3-1)

skadad-ikon Shaw, Young, Darmian, Jones, Schweinsteiger, Rooney, Fellaini, Keane, Valencia

(4-2-3-1)

skadad-ikon Wilshere, Rosicky, Cazorla, Oxlade-Chamberlain