Sunderland – Everton

Speltips: 2
Odds: 2,15
5 enheter

 

Måndagsmatch i Premier League mellan två lag som ska hamna på varsin halva av tabellen efter 38 spelade omgångar.

Sunderland startade säsongen med en svår bortamatch mot Manchester City där man absolut inte skämde ut sig. Sedan dess har det gått tyngre. Förlust hemma mot nykomlingen Middlesbrough och slarvade senast bort tre poäng borta mot Southampton där man lyckades ta ledningen sent genom ett straffmål av Jermain Defoe.

David Moyes är en tränare som inte rosat marknaden sedan succésäsongen med just Everton för några år sedan och jag är övertygad om att Sunderland kommer få kämpa för att hålla sig kvar även i år. Truppen har en anmärkningsvärd aura av medelmåttighet som inte gynnas av det nuvarande skadeläget.

Förstemålvakt Vito Mannone är skadad, liksom nyförvärvet Billy Jones och anfallaren Fabio Borini. De vassaste offensiva spelarna utöver Defoe, Wahib Khazri och Jeremain Lens, är så formsvaga att de inte startat en match än. Lite oklara rapporter kring andramålvakt Jordan Pickford, men om han tvingas lämna in handduken är det så klart ännu en stor nackdel för laget.

Everton tog en (turlig) tidig ledning mot Tottenham i premiären och lyckades sedan hålla undan matchen igenom. Det följde man upp genom att avfärda West Bromwich och Stoke. Man har gjort precis vad man borde, helt enkelt. Då har man ändå inte haft de förutsättningar man har nu. Seamus Coleman är tillbaka i laget, Leighton Baines har fått några matcher att hitta formen och Romelu Lukaku var tillbaka i startelvan senast. Räkna med att han är sugen på att göra mål ikväll.

Visst finns det en aspekt kring att David Moyes ställs mot sitt gamla lag här. Det gör även Jack Rodwell, Steven Pienaar och Victor Anichebe. Samtidigt som det säkerligen ger glöd åt Sunderland finns det också en anledning till att samtliga av dessa spelar i rödvita tröjor istället för de blåa ikväll.

I mina ögon ska det vara en klasskillnad mellan de här lagen och därför spelar jag raka tvåan till fina 2,15 hos bet365.

Sunderland

(4-2-3-1)

 skadad-ikon Vito Mannone nyckelspelare

skadad-ikon Fabio Borini

skadad-ikon Billy Jones

skadad-ikon Sebastian Larsson

osäker-spel Victor Anichebe

osäker-spel Lee Cattermole

everton

(4-2-3-1)

skadad-ikon Darron Gibson

skadad-ikon James McCarthy

skadad-ikon Muhamed Besic

skadad-ikon Matthew Pennington

skadad-ikon Tyias Browning

osäker-spel Tom Cleverley