Toulouse – Lyon

Speltips: Toulouse DNB
Odds: 1,95
5 enheter

Fin match i Ligue 1 denna lördag mellan formtoppade Toulouse och ett svajigt Lyon.

Toulouse har hittills varit en av överraskningarna i årets liga och ligger i skrivande stund på en fjärdeplats. Hemma har man 4-0-0 och 11-3, vilket naturligtvis är bäst i ligan med en hemmamatch mindre spelad. Där innehåller två av de tre senaste skalperna ett stycke Monaco och ett stycke PSG. Det här laget är alltså i allra högsta grad på riktigt.

Från att ha varit ett lag med mycket talanger har man nu hittat en balans och Martin Brathwaite är alltid farlig där framme. Dessutom har vi svenskarna Jimmy Durmaz och Ola Toivonen i laget, som båda hunnit göra två mål var.

Lyon då? Började säsongen starkt  och Lacazette var stekhet. Sen kom skador och spelet stördes. Sedan dess har det gått trögt och på de senaste fem matcherna har det endast blivit två segrar. Resten förluster. I ligan skvalpar man runt precis i mitten och borta har man 1-1-3. Nu är visserligen Lacazette tillbaka i laget och då är han alltid ett hot, men med tanke på Toulouse form och hemmafacit i år ska man klara sig bra. Lyon har dessutom en tuff och viktig CL-drabbning mot Juventus på onsdag och det är bland annat anledningen till att stjärnbacken N’koulou står utanför truppen inför denna match.

Jag tycker oddsen ligger helt fel här och man får hela 2,70 på hemmaseger. Lyon är fortfarande ett duktigt lag och eftersom jag inte ser alla Toulouse matcher väljer jag ändå att säkra med draw no bet som ändå hittas till fina 1,95 på Bet365. Kommer förmodligen gå ner lite till.

toulouse

(4-2-3-1)

skadad-ikon Clement Michelin
skadad-ikon Ronael Pierre-Gabriel
skadad-ikon Fabien Lemoine

lyon

(4-3-3)

skadad-ikon Mathieu Valbuena
skadad-ikon Cristophe Jallet
osäker-spel Nicolas N’koulou