West Ham – Southampton

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1,95
5 enheter

Två lag i poängbehov ska göra upp på söndagen, nämligen West Ham och Southampton.

Ja, snart är det väl befogat att börja kalla West Ham ett krislag. Inte endast på grund av uteblivna resultat, men också på grund av situationen i klubben. Starten på den nya arenan har inte alls blivit vad man hoppades på och i kombination med sportsliga förödmjukelser har till och med fansen börjat slåss med varandra på läktaren.

Jag vet inte vad som är värst här, att släppa en 2-0 ledning mot Watford hemma, eller att sätta sig i en situation där man låter West Bromwich göra fyra mål i en och samma match. Det är verkligen under all kritik och Slaven Bilic har en hel del att jobba på.

Spelare som James Collins ser riktigt tröga ut och visst har man haft det struligt med skador på viktiga spelare, men de har fortfarande fungerat ganska bra framåt. André Ayew, Andy Carroll och Diafra Sakho är fortfarande skadade och det finns frågetecken kring Arthur Masuako, vilket vore ännu ett slag mot den bräckliga backlinjen.

Southampton var det många som räknade bort inför den här säsongen, och helt smärtfri har inte inledningen varit. Man har problem med målskyttet, vilket har gjort det svårt att vinna matcher. Den första kom senast mot Swansea och förhoppningsvis kan det ge laget ett lyft.

Mannen som gjorde det målet, Charlie Austin, har dock kommit igång med fyra gjorda på de tre senaste matcherna i alla turneringar. Även Jay Rodriguez, som kommit tillbaka efter en långvarig skadeperiod, har kommit in i några matcher och gjort två mål. Lägg därtill att det snart kan vara dags för klubbens rekordvärvning Sofiane Boufal att göra entré.

Alltså, det pekar uppåt i Southampton-lägret och trots West Hams problem kan man fortsatt göra mål framåt. Paradoxalt nog har man både Michail Antonio och Dimitri Payet i toppen av mål- och assistligorna trots att man ligger på kvalplats i nuläget. Nu har man även skicklige Manuel Lanzini och nyförvärvet Sofiane Feghouli tillbaka. Med tanke på hur mycket båda de här lagen behöver vinna och hur trenden för respektive lag ser ut, så tror jag på mål här. Att det blir minst tre sådana spelar jag till 1,95 hos Bet365.

West_Ham_United_FC.svg

(4-3-3)

skadad-ikon Andy Carroll nyckelspelare

 skadad-ikon André Ayew

skadad-ikon Aaron Cresswell nyckelspelare

skadad-ikon Diafra Sakho

osäker-spel Arthur Masuako

southampton logo ybs

(4-2-3-1)

skadad-ikon Jérémy Pied

osäker-spel Sofiane Boufal

osäker-spel Jay Rodriguez