Wolfsburg – FC Köln

Speltips: Wolfsburg -0,5

ODDS: 1,85

5 Enheter

På lördag gästar FC Köln på Volkswagen Arena i Wolfsburg.

Båda lagen går in i denna match med en 2-0 vinst från den första omgången i Bundesliga – Köln vann mot Darmstadt och Wolfsburg vann borta mot Augsburg.

Köln åker till Wolfsburg utan sin förstamålvakt, Timo Horn, på grund av en skada. Peter Stögers manskap kommer inte att vika ned sig i första taget. Horns frånvaro är dock för tung för Köln, då han är en utav Kölns nyckelspelare, något han har visat det senaste säsongerna i Bundesliga och även i Tysklands U21-landslag.

Wolfsburg står inför sin första match på hemmaplan denna säsong – en chans att visa upp sig från sin bästa sida framför hemmapubliken, något som de definitivt kommer vilja göra efter förra årets fiasko.

Wolfsburgs tränare Dieter Hecking har även möjligheten att spela sitt stora nyförvärv för första gången i ligaspel, nämligen Mario Gomez som är tillbaka efter en skada. Anfallsstjärnan, som vann skytteligan i Turkiet förra året för Besiktas, är nu tillbaka i Bundesliga och med en spelfördelare som Julian Draxler i laget kommer ”Super Mario” få en hel del bra lägen att putsa till sin målstatistik i Bundesliga, som just nu ligger på 138 mål på 236 matcher.

Vi kommer även att få se en hel del inlägg utav den eftertraktade vänsterbacken Ricardo Rodriguez och nyförvärvet Kuba från Dortmund – två spelare som är duktiga på att utmana sin gubbe, och som kan servera fina inlägg till anfallaren i straffområdet.

I Wolfsburg spelar även den före detta Köln-spelaren Yannick Gerhardt. En lovande mittfältare som tillsammans med Luis Gustavo bildar ett stark innermittfältspar.

I och med Horns bortfall samt att Wolfsburg ställer upp med ett starkt och framförallt målfarligt lag, så tror jag att Wolfsburg kommer vinna denna match. Jag spelar därför att hemmalaget vinner matchen till oddset 1,85 hos Unibet.

wolfsburg-logo-ybs

(4-2-3-1)

skadad-ikon Sebastian Jung
skadad-ikon Joshua Guilavogui
skadad-ikon Vieirinha
skadad-ikon Philipp Wollscheid

Köln logo Ybs

(4-4-2)

skadad-ikon Timo Horn nyckelspelare
skadad-ikon Artjoms Rudnevs
skadad-ikon Konstantin Rausch
skadad-ikon Marcel Hartel
skadad-ikon Sehraou Guirassy
skadad-ikon Thomas Kessler
skadad-ikon Dominic Maroh